2021-09-16 11:12:35• hírek • Bede Emőke

Ro-Alert üzenetben kérték a lakosságot az óvintézkedések betartására

Figyelmeztető üzenetben kérte a hatóság a lakosságot a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált egyéni óvintézkedések betartására.

A Ro-Alert üzenetben a hatóság arra buzdította a lakosságot, hogy saját és mások egészsége érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat, viseljenek az előírásoknak megfelelően szájmaszkot, tartsák meg egymástól a kellő fizikai távolságot és fordítsanak fokozott figyelmet a kézhigiéniára is. Szatmárnémetiben a riasztás csütörtökön, 10 óra 30 perckor óra előtt futott be a készülékekre.


A rendszerről: A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) és a Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) által kiépített rendszer célja, hogy a lakosságot súlyos katasztrófák vagy vészhelyzetek idején rövid időn belül értesíteni lehessen. A rendszer nem sms-t küld, hanem a telefonok úgynevezett "cell broadcast" (cellaüzenet) funkcióját használja arra, hogy szöveges és hangriasztást küldjön minden olyan készülékre, amely a veszélyeztetett térségben működik a négy romániai mobilszolgáltató valamelyikének hálózatában, akár roamingban is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: